Moestuin

STEDENBOUWKUNDIGE VORMING WATERWEIDE

Varen naar Enkhuizen of Lutjebroek

In de periode tussen 1950 en 1970 was Stede Broec een grote polder met daarbinnen allerlei verschillende kavels en eilanden. Dit kenmerkende landschap is nog zichtbaar in de buitengebieden. Het oudere Noord-Hollandse landschap kenmerkt zich door een grillig patroon van eilanden met smallere en bredere watergangen. Dit beeld komt terug in de nieuwe eilanden van ‘Waterweide’.
Waterweide is een eilandenrijk, bestaande uit verschillende eilanden, geïnspireerd op de bestaande omgeving. De centrale watergang van Waterweide krijgt kleinere zijgangen. De centrale watergang in Waterweide is de doorgaande vaarroute en sluit aan op het waternetwerk van Stede Broec en brengt u in de haven van Enkhuizen en de kern van Lutjebroek.

Spannende en verrassende plekken aan het water

Waterweide brengt waterbeleving en de daarbij behorende elementen weer terug in een eigentijdse vertaling. Wonen en openbare plekken komen aan het water, waarmee vanuit verschillende perspectieven het water wordt ervaren en iedereen het water beleeft.
Door de speelse vormgeving van de centrale watergang en kleinere zijgangen ontstaan spannende en verrassende plekken aan het water.

Stukje wandelen in de natuur

Waterweide wordt verbonden met de bestaande woonomgeving door een aantal bruggen waardoor het extra aantrekkelijk wordt om nog een blokje om te gaan.
Dankzij de ecologische zone, waarin Waterweide wordt ingepast, wordt buiten verblijven en wandelen extra aangenaam en kan iedereen genieten van al dat groen en water in de omgeving.

Fantasierijk buiten spelen

Elk eiland in Waterweide krijgt een uitnodigende eigen speelplek voor kinderen tot en met 6 jaar. Deze speelplek wordt ingericht met elementen die een natuurlijke aanleiding geven om de fantasie van kinderen te prikkelen. Voor de oudere kinderen zijn speelplekken al voorzien in de bestaande omgeving, waaronder de sportkooi in de groenzone langs de N506 en de grote speelplek in Kloosterhof. Deze bestaande speelplekken worden opgewaardeerd door de gemeente.

© Copyright 2019 - WONEN IN MOESTUIN - 56 energieneutrale woningen in Grootebroek