Moestuin - Artist impression
De twee-onder-één-kapwoningen met een topgevel uit dit beeld zijn gespiegeld. De situatietekening is leidend.

De Moestuin

Ingesloten tussen het groen komen in de Moestuin straks 56 nieuwbouwwoningen.

Het uiterlijk van de woningen past in de natuurlijke omgeving.

In de Moestuin komen zowel hoek- en tussenwoningen, als twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen. De twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen liggen aan het water en zelfs het aanmeren van een bootje is mogelijk. En bij de hoek- en tussenwoningen komen planten waarvan gegeten kan worden. U woont dus echt in de Moestuin!

De ruimte rondom de woningen van de Moestuin in Grootebroek wordt groen en natuurlijk ingericht en de openbare ruimte aan het water maakt het elkaar ontmoeten aantrekkelijk.
Alle woningen hebben een ruime tuin en drie (slaap)kamers. Wilt u nog (een) extra (slaap) kamers? Dan is dit op de 2e verdieping mogelijk. Wilt u nóg ruimer wonen? Dan kan, dankzij uitbreidingsopties.

Natuurlijk en fijn samen wonen? Dat is wonen in de Moestuin.

In de Moestuin ligt een centrale openbare ruimte die tussen de woningen ook doorloopt naar het water en via een loopbrug zelfs verbonden is met de openbare ruimte op het naastgelegen eiland. Deze ruimte zal na de verkoop in samenspraak, in de vorm van één of meerdere co-creatie sessies, met de kopers worden ontworpen tot een heerlijke moestuin en een zit- en speelgedeelte nabij het water. U heeft als koper dus nog inspraak over de exacte indeling en het gebruik van de moestuin en we hopen natuurlijk dat u als enthousiaste bewoners de moestuin tot een succes zal gaan maken.

Bereikbaarheid

De inspirerende groene omgeving nodigt u uit om de auto te laten staan en te voet of met de fiets buiten te verblijven. Maar ook het water is bereikbaar: de watergangen rondom de Moestuin worden in verbinding gebracht met de doorgaande vaarroutes. U vaart zo naar het IJsselmeer of het Markermeer.
Wilt u toch wat verder? Dankzij de goede ontsluiting, o.a. de nieuwe Westfrisiaweg, bent u in 15 minuten in Hoorn, in 30 minuten in Alkmaar en in 45 minuten in het centrum van Amsterdam. Maar weer veilig thuiskomen is het belangrijkste en doet u in de Moestuin!

Moestuin

Architectuur

De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de lokale, West-Friese stijl uit de jaren ’10 tot ’20.
Deze stijl is nog altijd zichtbaar in de oorspronkelijke dorpen van Stede Broec, waaronder Lutjebroek, Grootebroek, Broekerhaven en Zesstedenweg: de bebouwing vormt zogenaamde ‘linten’. Deze linten zijn op een moderne en eigentijdse manier vertaald in de woningen van de Moestuin.
Dit kenmerkt zich door eenvoudige volumes met een zadeldak in een warme, vriendelijke, landschappelijke stijl.
Deze ‘vriendelijke’ stijl wordt bepaald door de grote diversiteit en het gebruik van natuurlijke materialen, waaronder bakstenen gevels en daken met dakpannen.
Op verschillende plekken wordt met het toepassen van topgevels de diversiteit in het gevelbeeld versterkt.
Al deze kenmerken tezamen geven de Moestuin een gevarieerde én eigen look & feel.

Duurzaamheid

Wonen in Moestuin betekent niet alleen dat u prachtig woont, omringt door water en nabij het groen, maar uw woning is ook energetisch zeer duurzaam ontworpen. Alle woningen in Moestuin zijn ontwikkeld als gasloze en energieneutrale woningen.
Dit betekent dat uw woning volledig is ingericht op de toekomst en dat u lage maandelijkse energielasten zult hebben. Vanwege die lage lasten is het mogelijk om een (ca. €15.000,–) hogere hypotheek te verkrijgen dan wanneer u een minder duurzame woning zou kopen. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen via een financieel adviseur of via uw beoogde hypotheekverstrekker.
Binnen de woningen zal gebruik gemaakt worden van een lucht-waterwarmtepomp (bestaande uit een binnen- en een buitendeel) en PV-panelen om de woning en het tapwater te verwarmen. De exacte samenstelling en de werking van de installatie zult u kunnen vernemen via de kopersinformatie van Aannemingsbedrijf Kuin BV.

Moestuin duurzaam
© Copyright 2019 - WONEN IN MOESTUIN - 56 energieneutrale woningen in Grootebroek